Gym

 

Gym

Bewegen is goed; gezond en je krijgt er energie van. Daarom hebben de leerlingen van de ENMS minimaal twee keer per week gym. Voor de lessen lichamelijke oefening hebben wij de beschikking over een eigen sporthal en twee vakdocenten. Daarnaast hebben wij goed contact met de leerlingen van de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding (HALO). Zij verzorgen met onze gymdocenten gastlessen, organiseren sportdagen, e.d.

 

Montessoriaans gymmen

Vanaf de middenbouw hebben de leerlingen naast de reguliere gymles minimaal één (en maximaal vier) uur in de week montessorigym.

Hierbij kiezen de leerlingen zelf op welk moment ze komen gymmen door zich in te schrijven. De een vindt het lekker om ’s ochtends te bewegen, de ander begint de dag liever in de klas om zich in de middag even uit te kunnen leven bij gym.

In de montessoriaanse gymles werken we in blokken van enkele weken aan dezelfde vaardigheden. Door ze veel variaties van een vaardigheid aan te bieden zijn ze gemotiveerd om meerdere lessen achter elkaar te blijven oefenen en telkens een stap naar een volgend niveau te maken.

Per blok kunnen de kinderen uit acht verschillende vaardigheden kiezen om te oefenen. De materialen liggen klaar en zij mogen zelf een planning maken hoeveel tijd ze aan welk onderdeel besteden.

 

Wilt u direct contact met ons opnemen?

14 + 13 =

Eerste Nederlandse Montessori School

Laan van Poot 353
2566 DA Den Haag
070–3231311
info@enms.nl

Montessori peutergroep en bso

Laan van Poot 351
2566 DA  Den Haag
070-8209955
2uilen@2samen.nl