Groene schoolplein

 

Groene schoolplein

Wij zijn er trots op dat wij als ENMS een groen schoolplein hebben. Het doel van het groene schoolplein is kinderen in een meer natuurlijke omgeving te laten spelen, zodat zij dagelijks in aanraking komen met de natuur.

Tuin en schoolplein, materialen en deskundigheid van leidsters, ouders en kinderen zorgen ervoor dat er aandacht is voor alles wat groeit en bloeit in onze schoolomgeving. Kinderen kunnen zelfstandig aan de gang. Algemene lessen worden binnen en buiten gegeven. Hierbij worden montessorimaterialen ingezet (de dierenbak, biologische mapjes, kasje met bladvormen, etc.). Er wordt een onderzoekende houding bij de kinderen aangewakkerd, waarmee de kinderen verder kunnen ontdekken. Tevens wordt hun geleerd bewust met de natuur om te gaan en hier zelf verantwoordelijk voor te zijn.

Het ontwerp van de moestuin is gebaseerd op het verbouwen van voedsel op een natuurlijke manier. Het is een moestuin voor kinderen, waar ze kunnen leren, spelen en de natuur kunnen ervaren. Er zijn bewust geen doodlopende paden en de materialen zijn voor een groot deel hergebruikt. In de moestuin staan eetbare planten en insecten/vogelvriendelijke planten, een kruidenspiraal, een insectenhotel en een aardbeientoren.

 

Wilt u direct contact met ons opnemen?

2 + 10 =

Eerste Nederlandse Montessori School

Laan van Poot 353
2566 DA Den Haag
070–3231311
info@enms.nl

Montessori peutergroep en bso

Laan van Poot 351
2566 DA  Den Haag
070-8209955
2uilen@2samen.nl